Bygg i blodet

Simen Holters interesse for bygg har gått i arv. Sommerjobben i Backe sikret han både skriveplass for masteroppgaven og fast jobb.

– Sommerjobben var en døråpner til arbeidslivet, sier Simen.

Simen registrerer et avvik på et stillas ved hjelp av en app på mobilen. 

Simen Holter vokste opp på et småbruk på Nes i Akershus. Interessen for bygg og materialer meldte seg tidlig. Da han var liten dinglet Simen i buksebeinet til far når ting skulle repareres eller bygges på bruket.

– Pappa er byggingeniør, så du kan vel si at interessen har gått i arv, smiler Simen – som også skal bli byggingeniør.

Alle gode ting er to – ikke tre

Simen har hatt sommerjobb i Backe to år på rad. Han fikk napp både hos Backe Stor-Oslo og Backe Romerike da han skulle søke sommerjobb for første gang i 2016. Han landet på Romerike.

– Reisevei var hovedgrunnen til at jeg valgte Backe Romerike fremfor Backe Stor-Oslo i fjor. Og trivsel var grunnen til at jeg ville komme tilbake i år! Jeg trives utrolig godt i Backe Romerike. Kollegaene mine er veldig hyggelige og man får god oppfølging fra de som sitter høyere opp. Man føler seg virkelig satt pris på, sier Simen.

I 2016 jobbet Simen fra juni til august. I år ble sommeroppholdet forlenget.

– Da oppholdet mitt var ferdig i fjor, hadde jeg et oppsummeringsmøte med ledelsen. Da fortalte jeg at jeg skulle på utveksling til Berlin og at det tyske skoleåret var over i mars. Jeg lurte på om det var mulig å komme tilbake og begynne i «sommerjobben» allerede da. Og det var de åpne for. Så da jeg fikk datoen for den siste eksamen min i Berlin, sendte jeg bare en mail. Jeg avla min siste eksamen 28. februar og bare to uker senere begynte jeg hos Backe igjen. Jeg er veldig glad for at Backe var såpass fleksible. Er de fornøyd med deg så er de villig til å tilrettelegge mye, forteller Simen.

Ikke redd for å spørre

I sommerjobben har Simen vært knyttet til et byggeprosjekt på Jessheim. Der bygges det tre leilighetsbygg med 72 leiligheter som til sammen skal bli Jessheim Park. Arbeidsoppgavene har vært varierte, fra innkjøp til mengdeberegninger til prosjektledelse av kjøpernes tilvalg.

– Alle kjøpere har mulighet til å gjøre endringer ut fra tilvalgsbrosjyren vår. Alt fra fliser på badet og kjøkkenet, fronter, skyvedører, løsninger for belysninger ... Det blir fort en del koordinering av innkjøp og oppfølginger av underentreprenører, sier Simen og tar en pause før han fortsetter.

– Men det er bedre å ha for mye å gjøre enn for lite, smiler han.

Simen har fått mye ansvar på kort tid.

– Jeg tar mange avgjørelser selv, og det er en skikkelig tillitserklæring å få så mye ansvar. Men det kan være litt nervepirrende innimellom. Noen ganger må jeg spørre rundt. Hvordan gjør vi det-og-det og om det er greit å gjøre sånn-og-sånn. Det er heldigvis veldig lav terskel for å spørre om råd. Og spørsmålene går begge veier – jeg blir også spurt om ting! Da får jeg virkelig testet fagkunnskapen min opp mot de som har erfaringen, sier Simen.

Døråpner

Selv om han har ett år igjen på skolebenken, har Simen allerede undertegnet kontrakt med Backe Romerike. Sommerjobben førte til fast jobb som prosjektingeniør og skriveplass for masteroppgaven. Simen peker på lærings- og jobbmulighetene som to store fordeler med sommerjobb i Backe.

– Sommerjobben min hos Backe har gitt meg en helt annen form for læring enn jeg fikk på skolebenken. Det er bare i praksis at man skjønner hva man kan – og hva man fortsatt må lære. Sommerjobben min i Backe åpnet døren til arbeidslivet for meg, sier Simen.

Sommerjobben min hos Backe har gitt meg en helt annen form for læring enn jeg fikk på skolebenken. Det er bare i praksis at man skjønner hva man kan – og hva man fortsatt må lære.

Kunnskapsutveksling

HR-direktør, Marianne Boeck, er opptatt av at sommervikarene skal trives i Backe.

–Sommervikarene er svært viktige for Backe, og oppholdet deres er en kunnskapsutveksling som går begge veier. Unge arbeidstakerne sitter på spennende kunnskap som Backe kan lære mye av. En sommerjobb hos oss kan være inngangsnøkkelen til en karriere. Derfor er det viktig at sommervikarene bruker tiden sin hos oss til å vurdere om Backe er riktig selskap for dem, på samme måte som vi vurderer om de er riktig for Backe, sier Marianne. 

Visste du at?

Ingeniør Gunnar M. Backes studiestipend på 20 000 kroner deles ut til talent som utviser en stor interesse for entreprenørfaget. Alle kandidatene som vurderes for stipendet skal ha hatt sommerjobb eller være i gang med prosjekt- eller diplomoppgave i et av Backes selskaper.