En annerledes sommerjobb

Victoria Quach går 4. året på NTNU Bygg og miljøteknikk med retning bygg og anlegg. Hun fikk en litt annerledes sommerjobb i Backe. 

Victoria Quach fikk sommerjobb i strategi og utviklingsavdelingen til Backe Entreprenør. 

Ville tilbake til Backe 

Det var flere ting som gjorde at Victoria ville søke sommerjobb igjen hos oss.

- Det jeg la godt merke til var profesjonaliteten i Backe, samt det dyktige og inkluderende arbeidsmiljøet. Jeg fikk betydningsfulle arbeidsoppgaver og en frihet som gjorde at jeg fikk utfordret og utviklet meg selv, sier Victoria. 

Sommeren 2019 og 2020 jobbet Victoria Quach med strategi og utvikling hos Backe Entreprenør AS på Lysaker. Det er ikke alle studenter på bygg og anleggslinjen som får muligheten til å jobbe inne på kontor, da det er flest studenter som jobber ute i prosjekt. 

- Den første sommeren tilbrakte jeg mye tid på et prosjekt om hverdagsdigitalisering. I en tid med økt effektivisering og digitalisering var det ønskelig for Backe å også se på mulighetene til å forenkle verktøy og de små hindringene i arbeidshverdagen. 

- Jeg gledet meg til å komme tilbake til Backe og lære mer om byggeprosesser og digitalisering.

- Nå i sommer fikk jeg jobbe videre med digitalisering av byggeprosesser i Backe. Jeg jobbet med å videreføre og teste avviksverktøy som brukes for kvalitet- og HMS-arbeid. Jeg fikk prøve meg på ulike oppgaver som innebar verktøyet Solibri, nye interne plattformer med prosjektportal og kvalitetssystem, samt visualisering av data.

- Etter to somre hos Backe Entreprenør AS ser jeg mulighetene med effektivisering og digitalisering i næringen. Det er ingen tvil om at bransjen beveger seg mer og mer mot en papirløs fremtid. For å kunne forstå og bidra mer til dette ønsker jeg å lære om hvordan prosessene fungerer nå, utfordringene knyttet til dette, samt hvordan bransjen, og spesielt Backe, utvikler seg fremover, smiler Victoria. 

- Som ung og uerfaren er det mye å lære. Backe består av en håndplukket gjeng med høyt kompetente medarbeidere. Heldigvis er det ikke vanskelig å få hjelp. Alle er åpne for spørsmål og de hjelper til om det skulle være noe, forteller Victoria.

Arbeidslivet motiverer

Victoria har lært mye på noen uker i arbeidslivet og tar med seg både gode relasjoner og arbeidserfaringer tilbake til skolen. Hun har lært seg mer om bransjen og hvilke faglige valg hun skal ta videre for å forberede seg til arbeidslivet. 

- Gjennom sommerjobben min i Backe ser jeg hvor viktig det er å jobbe sammen i arbeidslivet for å nå felles mål. Det har vært lærerikt å få arbeide med ulike mennesker og ha varierte arbeidsoppgaver. Det gjør det lettere for meg å se for meg arbeidslivet fremover.

Planen hennes videre er å velge relevante fag på skolen som vil gi et større innblikk i bransjen og ikke minst kompetanse hun kan anvende i en fremtidig jobb. Victoria vil også bruke tid på å se etter en spennende masteroppgave og gleder seg til å nyte resten av studietiden.

dsc05596-beskaret.png

Råd til andre 

Victoria anbefaler andre til å heller søke for mange jobber enn for få, og ikke vær redd for å skryte av deg selv. Hun sier at dette kom godt med hos henne, da kompetansen hun tok med seg fra to år på Kybernetikk- og robotikk åpnet en ny stilling innenfor Strategi og utvikling. - Hadde jeg ikke nevnt dette i søknaden ville ikke nødvendigvis stillingen min blitt til, forteller Victoria

- Bruk god tid på å skrive en gjennomført søknad. Det er ofte det lille ekstra som kan dra deg gjennom nåløyet.  

Ved å søke sommerjobb i Backe kan man ha en givende sommer i vente. Du vil ha en arbeidshverdag med oppgaver som er utfordrende, lærerike og samt betydningsfulle. Det er et arbeidsmiljø som du kan føle deg trygg i og man får det ansvaret man velger å ta.   

Sommerjobb i Backe?

I Backe jobber vi kontinuerlig med studentrekruttering og tar hvert år inn 30 motiverte studenter som vil jobbe i Backe. Hos oss får du omsatt teori til praksis, du får kjennskap til bransjen og oppleve hvordan det er å jobbe i prosjekt. Vi gir deg relevant arbeidserfaring og verdifull kompetanse for din videre karriere. Du får varierte arbeidsoppgaver i et uformelt og godt arbeidsmiljø og ikke minst, vi får mulighet til å bli kjent med deg.

Visste du at?

Ingeniør Gunnar M. Backes studiestipend deles ut til talent som utviser en stor interesse for entreprenørfaget. Alle kandidatene som vurderes for stipendet skal ha hatt sommerjobb eller skriver master- eller prosjektoppgave i samarbeid med Backe.