Løvenstadtunet

Nybygg og ombygging av Løvenstadtunet sykehjem for Rælingen kommune.

Byggherre:

Rælingen kommune

Byggested/by:

Løvenstad, Rælingen

Byggeperiode:

17 måneder

Kontraktstype:

Totalentreprise

Kontraktssum:

89 MNOK

Areal:

5420 m2

Arkitektkontor:

Forprosjekt, ACK Arkitekter og Detaljprosjekt, Bjørnstad Prosjektering AS.

Løvenstadtunet ble i første omgang bygget i 2000 og trengte utvidelse for å rommet dagsenter og flere beboere fordelt på 32 nye rom fordelt på fire avdelinger med egen stue og kjøkken. Løsningen ble et tilbygg som delvis er sprengt inn i fjellet omrammet av skogsareal på to sider, offentlig vei og høyspentledning på en side og eksisterende bygg på en side.

I alt fem etasjer med basert på et bæresystem av stål og hulldekker med klimavegger, derav to etasjer med parkering i nederste del. Klimaveggene er oppført med isotrestender. Utvendig er bygget kledt med Hardieplank fra Cemberit for å minimialisere vedlikeholdsbehovet.

Bygget er oppført etter passivhusprinsippet og har geobrønner som energikilde.

Bygget er direktefundamenter på fjell. Fjellet er ekstra dårlig i området så byggegropen er sikret med fjellsprangnett og sprøytebetong.

I tillegg til tilbygget er det bygd om et vaskeri, garderobeanlegg og produksjonskjøkken i eksisterende bygg. Alle arealene har fått økt kapasiteten for også å kunne betjene tilbygget. I produksjonskjøkkenet ble alt av vegger og inventar revet og før alt ble bygget opp på nytt før det ble montert topp moderne kjøkkenutstyr for stordrift.

Prosjektet ble levert i tide og med null feil og riktig økonomi. 

Relaterte prosjekter Vis alle prosjekter