Ellingsrudhjemmet

Sykehjem på Ellingsrud i Oslo

Byggherre:

HSV Bygg KS

Byggested/by:

Oslo

Byggeperiode:

Mars 2015 - Mars 2017

Kontraktstype:

Totalentreprise

Kontraktssum:

462 MNOK

Areal:

13500 m2

Arkitektkontor:

CF Møller Norge

Sykehjem bygget i Offentlig - privat samarbeid.

Prosjektet omfatter skisse-, forprosjekt-, detaljerings- og produksjonsfase av et sykehjem for 146 beboere over 3-4 etasjer. 1.etg omfatter hovedinngang og administrative funksjoner i tillegg til dagsenter, frisør, fotpleie, bibliotek, treningssenter, seremonirom, kantine, garderobedel og spiserom for ansatte. I U1.etg er vaskeri, avfallsfunksjoner, tekniske rom og boder/lager.

Beboeretasjene er delt opp i 6 beboerenheter, hver enhet på 6 eller 8 sengeplasser. Alle beboerenheter har tv-stue, dagligstue og felleskjøkken. Disse fellesarealene er forbundet og har direkte adkomst seg imellom.  Dette gir funksjons- og tilsynsmessige fordeler, samt at det gir spillerom for beboere som vandrer. Fellesarealer i beboerenheter har utgang til balkong og sikt til grøntarealer.

I hver beboeretasje betjenes 3 beboerenheter administrativt av et sentralt plassert kjerneparti hvor det er etablert funksjoner for avdelingskontor, møterom, rapportering, medisinrom, lagring og lading av utstyr samt et røykerom for beboere. I hvert kjerneparti er det plassert 2 båreheiser.

Uterom for beboere og dagsenterbesøkende er etablert i form av 2 sansehager. Sansehagene er skjermet plassert mot støy og innsyn på vestsiden av bygningen er utformet for mulig vandring og stimuli for beboere.

I hovedsak er det viktigeste elementet i fasadene teglboksene. Disse skal med sine høyder, volumer og vindusåpninger i størst mulig grad fremstå med et boligpreg. Balkongene som er etablert ved hver beboerenhets fellesarealer har et transparent glass i forkant for å sikre mest mulig utsikt og også dagslysforhold. Gavlene lages noe høyere og i opalisert glass som sikrer mot innsyn til inntilliggende beboerrom

Relaterte prosjekter Vis alle prosjekter