Stolt prosjektleder i egenutviklet boligprosjekt

For andre gang har den erfarne prosjektlederen i Backe Prosjekt flyttet inn i et boligprosjekt han selv har ledet og vært med å utvikle. Det har vært helt problemfritt. Men så er han også over snittet opptatt av detaljene for å sikre god kvalitet.

Bjørn Fredriksen har funnet seg svært godt til rette på Seut. Elva gir ro for og aktivt fugleliv.

Foto:

Stein Inge Jænes

Idyllisk beliggende langs Seut-elva, eller Floa som man sier på lokalspråket, rett nord for Fredrikstad sentrum ligger leilighetsbygget Seut. 112 leiligheter fordelt over fire bygg. En felles og flott utført takterrasse er bygget over stort sett hele bygget, og i kjelleren er en stor parkeringsplass med parkering til alle leilighetene. I tredjeetasje bor prosjektleder Bjørn Fredriksen sammen med kona. Her har de bodd siden bygget ble ferdigstilt våren 2021.

- Jeg husker det som en ganske hektisk periode den forsommeren. Jeg var
ansvarlig for to store prosjekter i Fredrikstad. På boligprosjekt Gamle Stadion med totalt 192 leiligheter var det siste byggetrinn som skulle ferdigstilles, og her på Seut var det fullt kjør med befaringer og overleveringer av 112 leiligheter. I løpet av mai og juni hadde jeg 150 leiligheter som skulle overleveres. Samtidig skulle jeg flytte selv. Men det gikk jo bra da, forteller Bjørn Fredriksen.

Bjørn er svært opptatt av at kjøpere av leiligheten skal være fornøyde. Det betyr at han deltar på kundebefaringer, samtidig som han vil ha kjennskap til nesten alle detaljene i bygget og vite at de holder mål. Han tenker selv at bakgrunnen som byggmester og mange år som entreprenør spiller inn, kombinert med en veldig interesse for faget.

- Det kan vel kalles å være ærekjær. Det er ikke noe moro å gå rundt i ettertid å kjenne på at noe ikke er som det skal være. Men det er ikke bare meg, det er også kulturen i Backe Prosjekt og ikke minst hos totalentreprenøren, Backe Østfold, som har stått for byggingen. De er svært dyktige, forteller prosjektlederen.

img-2550.JPG

For Bjørn er det avgjørende at han selv kunne ønske å bo i byggene han er ansvarlig for. Han drives av å utvikle nye boligområder hvor folk vil trives, og har i dag 5 store prosjekter bak seg. For å sjekke sine egne vurderinger hender det at han tar kona med i bilen til et mulig område for å få hennes synspunkter. Kunne hun tenke seg å bo der? Om ikke, vil han nok tenke seg om et par ganger før han går videre med prosjektet. På Seut har han lyktes godt. Både kona og beboerne er svært fornøyd med tilværelsen.

- For meg er det en syretest for et prosjekt at jeg selv kunne tenke å bo der. Jeg har derfor aldri hatt betenkeligheter med å flytte inn i et prosjekt jeg har stått ansvarlig for. Jeg tenkte litt på om det kunne bli en litt vanskelig dobbeltrolle før jeg flyttet inn i Gamle Stadion, men det har med hånden på hjertet ikke plaget meg ett sekund. Det lille jeg har fått av henvendelser er i all hovedsak hyggelige meldinger fra naboene, forteller Bjørn.

Det mangler ikke på superlativer når Bjørn beskriver leilighetsbygget Seut brygge. Kanskje ikke så rart heller. Bygget ligger et kort steinkast fra elvebredden, og mellom bygget og elva er det opparbeidet flott brygge og parkområde til allmenn benyttelse.
Der vi sitter og prater er det god utsikt til elva, og Bjørn avbryter stadig seg selv for å kommentere skarv, ender og svaner som observeres utenfor vinduet. I naborommet har prosjektlederen rigget til med kanoer og el-sykler for utlån til beboere, og han har egenhendig murt opp en flott utegrill på bryggekanten.

img-2563.JPG

Området hvor Seut ligger var fra gammelt av preget av båtbyggervirksomhet. Verftsindustrien hadde sin høyde på 1930-tallet, men så kom det krav til større båter og det ble stopp i byggingen. Området ble etter hvert brukt til ulik type småindustri og lagring.

- Det så alt annet enn vakkert ut her. For en del år tilbake bygget vi på andre siden av elva. Vi så på dette området her og sa at dette vil bli utviklet. Vi visste jo ikke, men vi tok sjansen. Nå er jeg stolt av hva vi har fått til og hvordan vi får være med å løfte dette området og innkjøringen til Fredrikstad, sier en stolt Bjørn.