Prosjektlederen falt pladask for sitt eget prosjekt på Holmen i Risør

Siden 2011 har Philip Stephansen vært prosjektleder for Backe Prosjekt på Holmen i Risør. Her er han ansvarlig for å følge opp bygging av 95 leiligheter i koselig sørlandsk trehusbebyggelse. En av dem har han kjøpt selv, og han gleder seg til å bruke mye tid her fremover.

Philip Stephansen stortrives i sjøkanten på Holmen i Risør, og er svært fornøyd med bomiljøet han har fått være med å skape her. Unikt på mange vis

Foto:

Stein Inge Jærnes

Tre personer i slåbrok på vei til morgenbad møter meg idet jeg ankommer Holmen i Risør, for en morgenprat med prosjektleder Philip Stephansen. Til høyre og venstre ligger sjøen og blinker i morgenlyset. En båtbutikk er i ferd med å våkne til liv og på fiskemottaket er det yrende aktivitet for å ta imot nattens fangst. Mottaket har egen fiskebutikk og restaurant, så kortreist sjømat er et absolutt pluss for folk i nærområdet.

På dette idylliske stedet har Philip Stephansen vært prosjektleder for Backe Prosjekt siden 2011, og i 2021 kjøpte han egen bolig her.

Min kone er veldig fasinert av stedet og trivdes svært godt. Nå er vi her hele året. Vi hadde ingen relasjon til Risør ut over jobb, men jeg har jo absolutt fått det etter hvert. Gode relasjoner, forteller Philip.

img-3205.JPG

Å vandre rundt på Holmen er litt som å vandre rundt i en gammel uthavn. Stort garasjeanlegg under bakken gjør området bilfritt, det er åpent mellom husene, kort vei til sjøen og en følelse av mye god stemning. 57 boenheter er ferdige og i bruk. 14 er under bygging og 24 skal legges ut for salg i siste byggetrinn. Disse planlegges å være klare for innflytting vår/sommer 2027.

Folk som bor her, blir lett kjent. På Holmen er det et levende samfunn med barn og voksne. Her er mye barnelatter og hygge. Og selv om hovedgruppen av de som bor her er voksne, så er det en fin blanding, forteller Philipt

Philip opplever at det går greit å håndtere både det å være prosjektleder for hele utbyggingen og det å være privat eier og beboer på Holmen.

Jeg reflekterte kanskje litt for lite over det å kjøpe bolig her, som prosjektleder for prosjektet. Men det har vist seg å ikke være noe tema. Jeg har ikke noe uoppgjort. Jeg er trygg på kvaliteten i alt vi har levert, og synes det er hyggelig å møte folk ved postkassen eller mellom husene. Her er jeg Philip, ikke prosjektleder. Men alle vet selvsagt hva jeg jobber med, sier Philip med et smil.

Han synes det er hyggelig å kunne hjelpe og bistå naboene, og kanskje særlig de nye som flytter inn.

Så tenker jeg det er et positivt signal å sende ut at utbygger selv bor her, og at jeg har kjøpt for å bli værende. Her er jo alt man kan tenke seg, om man vil bo fast eller ha det som feriested.

20% av beboerne på Holmen er fastboende, og mange av dem lokale. Holmen er absolutt del av indrefilléten i Risør, med orkesterplass til sjø, holmer og den vakre sørlandsbyen.

Kajakker og sup-brett ligger langs husveggene og det er båtplasser for salg til boligkjøpere. Du går til Risør på 7 minutter langs promenaden på solsiden, og på sammen veien ligger det badstuer til disposisjon.

Noe av det beste med Holmen er opplevelsen av å være avsides, men samtidig tett på. Bilen er tett på, men det er likevel bilfritt. Du kan nyte ro og stillhet og se utover sjøen, eller du kan spasere en kort tur for å kjøpe lunsj eller en is i Risør. Når jeg kommer hit og parkerer bilen, da går pulsen ned – selv om jeg har en byggeplass gående, forteller Philip.

[Tekstboks: Philip Stephansen foran kanonene fra 1700-tallet som pryder moloen ved Holmen.] [Et bilde som inneholder utendørs, himmel, person, innsjø Automatisk generert beskrivelse] For Philip er dette siste prosjekt som prosjektleder for Backe Prosjekt, selv om han har døra litt på gløtt for å bistå ved behov. 20 år har han jobbet hos Backe. 20 gode år. Philip ser på dette som en fin avslutning på en lang og innholdsrik yrkeskarriere. Han er 74 år og full av liv. Et liv som skal nytes i fulle drag på Holmen.

Jeg gleder meg til å være her mer. For meg har dette prosjektet vært prikken over i-en. Nå skal jeg nyte det i langsomt tempo, avslutter prosjektleder Stephansen.