Solatoppen

Solatoppen ligger ved foten av Kjerrberget, den høyeste toppen i Sola kommune (101 moh). Fra leilighetene er det utsikt mot en 18 hulls golfbane. Fra de øverste leilighetene kan man se havet. 

Byggherre:

Såkorn AS

Byggested/by:

Skadberg i Sola Kommune

Byggeperiode:

Okt 14 - Sept 16

Kontraktstype:

Totalentreprise

Kontraktssum:

71 MNOK

Areal:

3100 m2

Arkitektkontor:

OG Arkitekter - Bergen

Tomten er på cirka tre mål og har morenegrunn. Tidligere stod det et mekanisk verksted på deler av tomten. Under grunnarbeidene ble cirka 300 kubikkmeter morenemasser gravd opp og kjørt bort.

Prosjektet består av tre blokker med til sammen 24 leiligheter. Leilighetene er på 77 kvm (to soverom), 76 kvm (to soverom), 109 kvm (tre soverom), 116 kvm (tre soverom) og 131 kvm (fire soverom).

Alle leilighetene har en stor terrasse, de fleste på 15 kvadratmeter, og en mindre balkong. Det er store vinduer i stuene. I kjelleren har hver leilighet oppstillingsplass for bil og sportsbod på fem kvadratmeter.

De tre blokkene har rektangulær form. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong, med trappe- og heishus i betongelementer. Takene er flate, isolerte og tekket med takbelegg. Fasadene har royalimpregnert trepanel og gul platekledning. Trappe- og heishusene har frilagt betong og store vinduer. Det er eikeparkett på alle gulv, unntatt våtrom. Vegger er i gips og malt hvite. Bad og vaskerom har keramiske fliser på gulv og vegger. Alle leilighetene har porttelefon med fjernåpning av hoveddør.

Relaterte prosjekter Vis alle prosjekter