Rulleskianlegg i Melshei

Backe Rogaland og Backe Idrettsbygg har sammen med Sandnes Arena as utviklet ett av Norges råeste rulleskianlegg. Backe Rogaland har sammen med Sandnes Kommune, private sponsorer og klubbene som eier driftsselskapet Sandnes Arena as, klart å skaffe nok midler til å bygge en 5,2 kilometer lang asfaltert rulleskiløype med bredde cirka fem meter.

Byggherre:

Sandnes Arena AS

Byggested/by:

Melshei/Sandnes

Byggeperiode:

2017

Kontraktstype:

Totalentreprise

Kontraktssum:

40 MNOK

Sandnes Area er et unikt regionalt rulleskianlegg, som er tilrettelagt for alle nivå, med sine mange alternative løyper. Anlegget ligger i naturskjønne omgivelser i Melshei 3 km fra Sandnes sentrum. Med over 4 km rulleskiløyper, 31 standplasser for skiskyting og fremtidig arenahus med treningslokale/forsamlingslokale og overnattingsmuligheter dekker dette alle behov for trening, lengre treningsopphold og arrangement.

Arenaen er bygget som totalentreprise. Det er lagt inn områder med noe bredere passeringspartier, en større aktivitetsflate og et godt belyst målområde med retardasjonsfelt. Deler av løypa får universell utforming og blir tilpasset barn. Løypen er belyst med energivennlig LED belysning, som styres i flere scenarier. Dette som gjør det mulig å dele opp området i flere samtidige soner for forskjellige aktiviteter.

 

Relaterte prosjekter Vis alle prosjekter